Twitter fortsätter att avskeda folk

Först gick det inte att skicka meddelanden, sedan gick det inte att logga in på företagsmejlen. Såg gick det till när Elon Musk sade upp ytterligare 200 personer på Twitter, enligt New York Times.

ANNONS
|

Sedan Elon Musk tog över sociala medieplattformen Twitter i höstas har antalet anställda gått från omkring 7 500 till cirka 2 000, rapporterar New York Times. På lördagen fick ytterligare anställda gå.

Det exakta antalet är inte känt, men enligt källor till The New York Times handlar det om omkring 200 personer.

Nedskärningarna ska ha drabbat de flesta av företagets avdelningar. En del av de sparkade ska ha fått veta det via e-post i helgen, medan andra uppges ha upptäckt att de mist sina anställningar när de inte längre kunde logga in på sina företagskonton.

De anställda ska först ha märkt det först genom att företagets plattform för interna meddelanden, Slack, gick off-line varpå en del anställda märkte att de blivit utloggade från företagets e-post och datorer, rapporterar NY Times med hänvisning till uppgifter från en rad anställda på den sociala mediejätten.

ANNONS

Helgens uppsägningar är företagets mest omfattande sedan Musk i ett internmöte i november lovade de anställda att det inte skulle bli fler personalnedskärningar. Då hade han en vecka efter det att han tagit över företaget sparkat halva personalstyrkan i ett drag.

LÄS MER:Musk vittnar för att försvara Tesla-tweet

LÄS MER:Annonsörflykt från Twitter

LÄS MER:Musk hoppas hitta ny Twitter-vd i år

ANNONS