USA:S tidigare president Donald Trump. Arkivbild.
USA:S tidigare president Donald Trump. Arkivbild. Bild: Rebecca Blackwell/AP/TT

Trump får börja twittra igen

Elon Musk lät användarna rösta om USA:s förre president Donald Trump skulle släppas in på Twitter igen. Med 52 procent ja-röster har han nu släppts in igen.
”Folket har talat”, skriver Elon Musk.

ANNONS
|

Twitteranvändarna tycker att bolagets ägare Elon Musk ska låta USA:s tidigare president Donald Trump komma tillbaka till plattformen. Och Musk skriver att den förre presidenten ska släppas in igen.

Natten till lördag lade Musk upp en omröstning på sitt eget Twitterkonto med frågan om Trumps konto ska öppnas igen.

När omröstningen stängde natten till söndag hade drygt 15 miljoner användare röstat och en majoritet, 51,8 procent, vill att Trump ska få komma tillbaka.

Donald Trump blev avstängd från Twitter efter stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021. Han har upprepade gånger skrivit att valet 2020 blev stulet från honom, det var droppen för den förra Twitter-ledningen.

ANNONS

Avstängd från Instagram

Som gensvar har han skapat en egen social plattform för att konkurrera med Twitter. Den heter Truth Social och är än så länge bara tillgänglig i USA. På den plattformen har han själv skrivit att han inte har några planer på att börja twittra igen även om hans avstängning lyftes.

Ex-presidenten är också avstängd från Facebook och Instagram. Ett beslut som kommer att ses över i januari nästa år.

CBS News lämnar

Den amerikanska nyhetskanalen CBS Network meddelade att de pausar sitt Twitter-konto. Det beskedet kom efter Elon Musk hade startat omröstningen och innan beslutet att välkomna Trump tillbaka togs.

– I skenet av osäkerheten kring Twitter och av stor försiktighet pausar CBS News sin aktivitet på plattformen, sa inrikesreportern Jonathan Vigliotti i en av deras sändningar.

ANNONS