Systemanalytiker är ett av de yrken där bristen är som störst under de kommande fem åren, skriver Dagens Industri. Arkivbild.
Systemanalytiker är ett av de yrken där bristen är som störst under de kommande fem åren, skriver Dagens Industri. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Tre av fyra företag har svårt hitta personal

ANNONS

78 procent av alla företag har svårt att hitta personal med rätt kompetens, skriver Dagens Industri med hänvisning till en enkätundersökning med 4 400 företag som genomförts av arbetsgivarorganisationen Svenskt näringsliv.

Problemet att rekrytera rätt personal pekas ut som det enskilt största hindret för företagens tillväxt.

– Väldigt många branscher efterfrågar folk de inte har tillgång till, jag är bekymrad över bristen på personer med spetskompetens, säger Nordeas chefsekonom Annika Winsth till tidningen.

Svenskt Näringslivs enkät visar också att 34 av arbetsgivarna planerar att öka antalet anställda. Siffran är den högsta på tio år, skriver Dagens Industri.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS