Transportjätten köper Göteborgsföretag för miljarder

Det danska transportföretaget Maersk köper upp det Göteborgsbaserade tullservicebolaget KGH Customs för 2,6 miljarder kronor.

ANNONS
|

I ett pressmeddelande meddelar A.P Möller – Maersk att man nått en överenskommelse med riskkapitalbolaget Bridgepoint om att köpa Göteborgsbaserade KGH Customs.

Maersk, som jobbar med containertjänster, uppger att de vill kunna erbjuda en helhetslösning vad gäller transporter av varor i och med förvärvet av KGH. Göteborgsbaserade KGH hanterar över 25 000 kunder om året inom flertalet tullrelaterade tjänster och är verksamma i tolv europeiska länder.

KGH:s VD Lars Börjesson ser sammanslagningen av Maersks och KHG:s tjänster som en fördel.

– Maersk ser möjlighet att vidareutveckla KGH med vår nuvarande affärsplan som bas samt att kunna erbjuda sina kunder våra tjänster som en del av deras värdeerbjudande, säger Lars Börjesson till GP.

ANNONS

Göteborgsbolaget KGH har 775 anställda och än så länge är de och Maersk två separata bolag. Lars Börjesson menar att Göteborgsläget är betydelsefullt.

– Göteborg är en viktig lokalisering för oss, både för vårt huvudkontor samt att för att betjäna våra kunder, säger han.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS