Transport varslar om strejk bland taxiförare. Arkivbild.
Transport varslar om strejk bland taxiförare. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Transport varslar om taxi-strejk

Fackförbundet Transport varslar om strejk och blockad sedan förhandlingarna med Biltrafikens Arbetsgivareförbund strandat.
Arbetsgivarsidan kommenterar varslet med att det riskerar att slå mot återhämtningen efter pandemin.

ANNONS
|

Enligt ett pressmeddelande från Svenska Transportarbetareförbundet (Transport) har parterna inte mötts i frågorna om högre löner, fördelningen av löneutrymme utifrån erfarenhet samt hur garantilönen ska räknas upp.

Om parterna inte kommit överens före den 25 augusti bryter konflikten ut i två steg. En blockad bryter ut på morgonen den 25 augusti. Strejk bryter ut den 4 september.

Strejkvarslet berör totalt sex taxibolag i orterna Varberg, Helsingborg, Malmö, Lund, Ystad, Kristianstad, Västervik, Örebro, Göteborg, Grästorp, Vara, Nossebro, Tjörn och Trollhättan.

Biltrafikens Arbetsgivarförbund skriver i ett pressmeddelande att varslet är "olyckligt" och att det riskerar att påverka återhämtningsfasen efter pandemin.

"Taxinäringen drabbades hårt av pandemin och det här varslet riskerar att försvåra branschens återhämtning. I förlängningen kan varslet leda till färre jobb och högre priser för taxitjänster", säger Annika Nordin, förhandlingschef på Biltrafikens Arbetsgivarförbund.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS