Tom mjölkkartong säljs för 1 000 kronor

Årets fattigaste månad är här och det är många som försöker få in en extra peng utöver lönen. En av dem är Marie de la Motte, som nu säljer en tom mjölkkartong för 1 000 kronor. Men det är inte vilken mjölkkartong som helst, utan den är 46 år gammal.

ANNONS
|

Det hela började med att Marie de la Motte från Göteborg, satt med sina vänner och pratade om hur de skulle få in mer pengar utöver lönen.

– En av mina vänner föreslog på skoj att man kan sälja sina använda trosor för att få in en extra peng, men det var ingenting för mig, säger hon och skrattar.

Istället kom Marie på den briljanta idén om att sälja ett tomt mjölkpaket, från år 1977.

– Jag är en ensamstående mamma till min dotter som fyller tio år den 23 januari precis innan löning, så jag rensade skåpet i köket och hittade den bortglömda mjölkkartongen.

ANNONS

Till salu för 1 000 kronor

Marie de la Motte hittade den 46 år gamla mjölkkartongen för flera år sedan i sin lägenhet i Linnéstan. Hon hade då inte mage att slänga den, trots att den var tom.

– Mjölkkartongen är exakt lika gammal som jag. 1977 är året jag är född, säger hon.

Var mjölkkartongen egentligen kommer ifrån, vet hon inte. Hon har bott i lägenheten i drygt 15 år och mjölkkartongen har bott där längre än henne.

– Den var tom och öppnad då jag hittade den.

Först var tanken att lägga ut den på Marketplace för 500 kronor men efter råd från vännerna kom hon fram till att 1 000 kronor var ett rimligare pris.

– Jag tänkte att någon kanske är intresserad av den. Jag har fått massa meddelanden och mjölkkartongen har snart fått över 21 000 visningar på bara en dag så det är kul att den blev så himla poppis.

Kommer donera pengarna

Dessvärre har Marie de la Motte än så länge mest fått skämtkommentarer och inga seriösa bud. Folk ifrågasätter varför de skulle vilja köpa ett mjölkpaket som är tomt.

– Jag hoppas att jag får den såld, och i och med att det hela fått en sån spridning på så kort tid lutar det åt att jag kommer donera pengarna om jag nu får den såld.

ANNONS

LÄS MER:Så styr du upp ekonomin inför nästa år

LÄS MER:Baddare säljs i andra hand – för hundratals kronor

LÄS MER:Historiska beskedet: Blocket slopar avgifter för säljare

ANNONS