En ballong av Nintendos karaktär Mario. Nu ska Göteborgsbolaget Thunderful bli ett renodlat spelbolag genom försäljning av flera bolag till Owe Bergsten, mannen som tog Nintendo till de svenska hemmen.
En ballong av Nintendos karaktär Mario. Nu ska Göteborgsbolaget Thunderful bli ett renodlat spelbolag genom försäljning av flera bolag till Owe Bergsten, mannen som tog Nintendo till de svenska hemmen. Bild: Hiro Komae

Thunderful group i Göteborg säljer bolag för 634 miljoner

Dataspelskoncernen Thunderful ska bli ett rent spelbolag. De har nämligen sålt flera bolag till sin största aktieägare Owe ”Nintendo-Owe” Bergsten.
Beskedet har fått aktien att rusa på börsen.

ANNONS
|

Det handlar om en rad distributionsbolag som nu sålts av för totalt 634 miljoner kronor. Köpare är ett nybildat bolag som ägs av Thunderfuls största aktieägare och styrelseledamot, Owe Bergsten, som även gjort sig känd för att som den före detta radiohandlaren som tog Nintendo in i de svenska hemmen. Samtidigt ska han också ha satt Kungsbacka på kartan med sitt distributionsbolag Bergsala AB.

Namnet på hans nya bolag som nu köper från Thunderful är förvillande lika Bergsala NDP AB.

Efter beskedet har Thunderfuls aktie har rusat med över 20 procent på tisdagsförmiddagen.

Har haft leveransproblem

I ett pressmeddelande skriver Thunderful att företaget behöver pengar efter att resultatet blivit sämre än väntat från 2022 och framåt. Just distributionsdelen i företaget har påverkats negativt bland annat på grund av problem i leveranskedjan. Nu vill man minska skuldbördan och därför säljer man för att fokusera helt på spel.

ANNONS

– Tyvärr har företaget gått igenom en mycket tuff tid, med förändrad branschdynamik och konsumentbeteende, säger Owe Bergsten, grundare av Bergsala och största aktieägare i Thunderful Group, i pressmeddelandet.

– Jag är glad att vi har kommit överens om en lösning som ger bolaget likviditet för att fortsätta våra satsningar inom gamessegmentet.

Owe Bergsten uppger också att han efter transaktionen kommer vara fortsatt engagerad som den största aktieägaren i Thunderful Group och aktiv i styrelsen.

LÄS MER:Nintendo-distributören Thunderful köper Göteborgsbolag

LÄS MER:Göteborgsbolag rusar på börsen efter Nintendo-avtal

LÄS MER:Spelbranschen växer igen i Göteborg – här är orsaken

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS