Jens Henriksson, vd för Swedbank. Nu sänker storbanken räntan på flera av sina bolån.
Jens Henriksson, vd för Swedbank. Nu sänker storbanken räntan på flera av sina bolån. Bild: Anders Wiklund/TT

Swedbank sänker räntan på flera bundna bolån

Ännu en storbank sänker sina räntor. Det handlar denna gång om Swedbank och bolån, det rapporterar DI.

ANNONS
|

Sänkningarna på Swedbanks bolånelisträntor är på mellan 0,15 och 0,25 procentenheter för tio olika bindningstider. Mest sänks den med tio års bindningstid, med 0,25 procentenheter till 4,19 procent, enligt DI. Den kortaste bindningstiden på tre månader händer det dock inget med.

– Det är framför allt marknadsräntorna som påverkar vårt erbjudande, och de har sjunkit senaste tiden till följd av förväntade sänkningar från Riksbanken under nästa år, uppger Hannes Mård, pressansvarig vid Swedbank, till Nyhetsbyrån Direkt.

På senare tid har flera bolåneaktörer sänkt sina bundna bolåneräntor i spåren av bromsande inflation. SBAB, Landshypotek, Skandia och Danske Bank är några exempel. Tidigare i veckan gick Nordea ut med att de sänkte räntan på alla bundna lån mellan 1 och 8 år med 0,20 procentenheter.

ANNONS

LÄS MER:Därför sänker bankerna räntan på bundna lån

LÄS MER:Fler sänker bolåneräntan: "Räntetoppen är här"

LÄS MER:Chefsekonomen: Då vänder bostadspriserna upp i Göteborg

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS