Supered living company öppnar på Södra Larmgatan i Göteborg

En tom butik vid Grönsakstorget ska få nytt liv och fyllas med möbler som gemene man kanske inte visste fanns. Hur de ska klara sig i den hårda konkurrensen?
Vi tror och hoppas att vi faktiskt har en liten egen nisch här, säger Supered Living Companys Johan Stillbäck.

ANNONS
|

Bakom den nya butiken på Södra Larmgatan hittar vi förutom Johan Stillbäck även Anna Holmberg. De båda har under flera år designat och inrett butikskoncept, restauranger, kontor och privata hem. Under den tiden har de märkt att en hel del möbler designade för offentlig miljö – alltså för alla ytor där som inte är privata, som hotell och shoppingcenter till exempel – blir stående på lagerhyllorna hos producenterna.

– Det finns många olika anledningar till varför, som att man byter färg eller har producerat för mycket, säger Johan Stillbäck, som är företagets vd.

– Samtidigt som producenterna ju självklart helst vill sälja dem, känner gemene man inte ens till att det existerar. Och då kände vi att det var tråkigt att det står massa möbler och bara samlar damm på en hylla.

ANNONS

De öppnar i Andreassons musiks gamla lokaler

På den vägen är det och nu öppnar Supered Living Company i de lokaler där Andreassons musik tidigare höll till. Möblerna är handplockade och från start finns tre varumärken i butiken – danska Fredericia furniture och Audo Copenhagen samt svenska Massproductions. Snart kan dock utbudet se helt annorlunda ut, enligt Stillbäck.

– Ett år för oss kommer att se ut så att först har vi designer eller tillverkare X under en eller två veckor eller en månad beroende lite grann på hur mycket som finns. Sedan kommer nästa och sedan nästa, så varken vi eller konsumenten kommer veta vad som dyker upp spontant, även om vi ska ha en viss planering.

Mäts i Martindale

Den gemensamma nämnaren för leverantörerna är att de tillverkar det som man i folkmun brukar kalla för design-möbler. När det gäller möbler för offentlig miljö ställs helt andra krav än på de för privat bruk, enligt Stillbäck.

– Stommen ska hålla länge, det är många som har tioårsgaranti till exempel. Och pratar man om tyg så finns ett värde som mäter slitage, Martindale. Tittar man på en möbel för ett privat hem kanske det ligga mellan 10 000 och 30 000 Martindale, medan en möbel för offentlig miljö alltid är minst 50 000. Snarare 100 000.

ANNONS

Det finns många möbelföretag i Göteborg. Hur ska ni göra för att klara den hårda konkurrensen?

– Vi har tänkt mycket på det här, och tror och hoppas att vi faktiskt har en liten egen nisch här. Det finns redan ett gäng större och mindre aktörer som jobbar med begagnade möbler, och många jätteduktiga premiumleverantörer, som Norrgavel och Artilleriet. Vi kommer förvisso jobba med premiummöbler, men inte med det senaste sortimentet. Vi jobbar med det som ligger på ett lager men som vi tycker fortfarande är fantastiskt och har ett högt designvärde. Att det istället för att bara står kommer ut och används.

LÄS MER:Samlarhysteri: Företagare vittnar om dödshot i jakten på populära blomman dahlia

LÄS MER:Buttericks miljonskuld kan leda till utmätning

LÄS MER:Reklamombudsmannen fäller Zara – modellen anses vara för smal

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS