Stora störningar på Tele2 under torsdag förmiddag

Tele2 hade störningar under torsdagen – både när det gäller telefoni och hemsidan. Och det drabbade även landets domstolar – och skapade problem med att komma fram till Göteborgs stad.

ANNONS
|

Landets domstolar har påverkats av av Tele2:s störning.

– Det är ett stort problem med Tele2:s driftsstörningar. Vi är kopplade till Tele2 så det går inte inte ringa externt till Sveriges domstolar just nu, bekräftar Jens Mattsson på Domstolsverkets presstjänst under torsdagsförmiddagen.

Tele2:s kommunikationschef Fredrik Hallstan bekräftar att man hade en störning som pågick under en timme: ”Felet pågick mellan 09:15-10:20 och under den tiden var det problem med att komma åt vår hemsida och att komma i kontakt med vår kundtjänst. Det var även störningar på Tele2 Växel som drabbade många företagskunder.”

Göteborgs stad var också drabbat av störningar – när GP söker befattningshavare i den kommunala organisationen går det inte att komma fram.

ANNONS

Familjebostäder meddelar att de också haft problem med telefonin.

Tele2 kommunikationschef, Fredrik Hallstan, förklarar dock att det inte rör sig om en extern it-attack.

– Det kan vi utesluta redan nu, säger han.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS