Stor brist på nya Playstation och Xbox hos kedjorna

Intresset för de nya spelkonsolerna Playstation 5 och Xbox Series X var rekordhögt inför lanseringen i november. Men antalet var begränsat redan då. Suget fortsätter – men fortfarande är det tomt i hyllorna hos kedjorna, rapporterar Market.

ANNONS
|

Efterfrågan var enorm när den nya generationen av Playstation och Xbox skulle släppas i höstas. Men utbudet var långt ifrån tillräckligt för att möta efterfrågan. Sex månader senare kvarstår bristen och beskeden om leveranser är bristfälliga.

Varken Netonnet, Webbhallen eller Inet kan möta efterfrågan från kunderna. Hos Inet tar man för nuvarande inte emot några nya beställningar, uppger vd:n Eri Wickamn för Market:

– Det råder komponentbrist globalt så det kommer nog dröja innan det släpper. Tidigare trodde jag att det skulle bli bättre till sommaren men så ser det inte ut. Vi tar inga nya bokningar utan jobbar fortfarande på att leverera gammal orderstock.

ANNONS

LÄS MER:Lootboxes: Miljardindustrin som tog över datorspelen

Netonnet: ”Gaming är viktigt för oss”

Han menar dock att det inte rör sig om något avgörande inkomstbortfall.

Kristina Wärmare, PR- och kommunikationschef på Netonnet, kan inte heller ge några närmre besked om leveranser.

– Efterfrågan är fortsatt jättehög på de här konsolerna, och varje gång vi får in en leverans tar de slut väldigt fort. Gaming är viktigt för oss. Vi arbetar hårt för att få fram fler, men tyvärr har jag ingen närmare information att ge om förväntade leveranser framåt, säger hon till Market.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS