Börsen sjunker i linje med ledande Europabörser. Arkivbild.
Börsen sjunker i linje med ledande Europabörser. Arkivbild. Bild: Joakim Ståhl/SvD/TT

Stockholmsbörsen oförändrad – Kinnevik rusade

Stockholmsbörsens stängde oförändrad på handelsveckans första dag.
Men aktierna i Kinnevik och Tele2 rusade uppåt efter besked om att bolagen går skilda vägar.

ANNONS

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik meddelade att man gjort upp om att sälja hela sitt innehav i mobiloperatören Tele2 för 13 miljarder till ett bolag som kontrolleras av den franska investeraren Xavier Niel.

Kinneviks aktie lyfte 5,4 procent och Tele2-aktien steg 5,3 procent.

Det krisdrabbade fastighetsbolaget SBB:s aktie inledde uppåt, men föll snabbt tillbaka och stängde på minus 0,8 procent.

Helgens besked om en uppgörelse mellan SBB och det amerikanska investeringsbolaget Castlelake om att bilda ett nytt samriskbolag, som ska låna upp drygt fem miljarder för att köpa fastigheter av SBB, gav inte mersmak.

Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index föll även vitvarujätten Electrolux, 4,6 procent, och molntjänstbolaget Sinch, 3,1 procent.

ANNONS

Eolus sjönk 1,1 procent efter beskedet om att vindkraftsoperatören lämnat in tillståndsansökan för ett havsbaserat vindkraftsprojekt utanför Blekinges kust.

Vid stängning i Stockholm hade ledande Europabörser överlag gått nedåt på måndagen. Undantaget är Frankfurtbörsen, som låg oförändrad.

USA-börsen på Wall Street i New York visade samma trend med bara Nasdaqs kompositindex på plus av de tre stora indexen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS