Det var minussiffror när börsklockan ringde för stängning på Stockholmsbörsen på onsdagen. Arkivbild.
Det var minussiffror när börsklockan ringde för stängning på Stockholmsbörsen på onsdagen. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Stockholmsbörsen föll inför räntebesked i USA

Det breda OMXS-indexet på Stockholmsbörsen stängde på minus 0,4 procent på onsdagen. Marknaden håller andan inför räntebeskedet i USA.

ANNONS

Bland storbolagen gick fastighetsbolaget SBB bäst, plus 4,9 procent, följt av läkemedelsjätten Astra Zeneca på plus 1,6 procent och Swedbank med en uppgång på 0,9 procent.

De som backade mest var molntjänstbolaget Sinch, minus 2,4 procent, låskoncernen Assa Abloy på minus 2 procent och bilsäkerhetsföretaget Autoliv som föll 1,7 procent.

Vid stängning i Stockholm pekade de stora börserna i Europa åt olika håll med en svag uppgång i London och svaga nedgångar i Paris och Frankfurt.

Både här i Europa och i USA håller man andan inför det viktiga beskedet i kväll från den amerikanska centralbanken. Ska räntorna behållas på samma nivå som nu, i intervallet 5,25 till 5,5 procent, eller slår Fed till med en räntesänkning?

ANNONS

I Sverige har Kantar Prosperas undersökning av inflationsförväntningarna presenterats. Inflationen, enligt måttet KPI, bedöms på ett år sikt landa på 3,4 procent jämfört med 4,6 procent i septembermätningen. På två års sikt spås inflationen bli 2,4 procent jämfört med 2,9 procent i förra mätningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS