Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stena Line tvingas varsla ytterligare 150 anställda till följd av coronapandemin. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Stena Line tvingas varsla ytterligare 150 anställda till följd av coronapandemin. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Stena Line varslar ytterligare 150 anställda

I mitten av mars varslade Stena Line 950 medarbetare i Sverige om uppsägning. Nu kommer beskedet att man varslar ytterligare 150, och permitterar 600. Åtgärden uppges vara en direkt följd av det nya coronavirusets påverkan på verksamheten.

Utbrottet av det nya coronaviruset har slagit hårt mot stora delar av näringslivet. Färjerederiet Stena Line är inget undantag. Man har sedan tidigare tvingats till en rad åtgärder för att sänka kostnaderna och minimera den ekonomiska skada som covid-19 orsakat verksamheten. I mitten av mars varslades 950 medarbetare om uppsägning, och kort därefter beslutade rederiet att stänga färjelinjen mellan Oslo och Fredikshavn.

LÄS MER: Stena Line varslar 950 anställda om uppsägning

Nu meddelar Stena Line att man tvingas permittera 600 medarbetare, och varsla ytterligare 150. Det gäller personal inom verksamheten på Irländska Sjön och Nordsjön, enligt ett pressmeddelande.

Utesluter inte fler varsel

– COVID-19 har lett till minskade volymer av både passagerare och frakt inom hela vårt Europeiska linjenätverk. Vi har behövt ta många tuffa beslut på kort tid som vi hoppades att vi aldrig skulle behöva ta, för att sänka våra kostnader och säkra vår fraktverksamhet som är viktig för många länder i Europa, säger Ian Hampton, Chief People & Communication Officer på Stena Line, i en skriftlig kommentar.

Rederiet skriver i pressmeddelandet att man inte utesluter att man kan tvingas till ytterligare varsel eller förändringar i trafiken.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.