Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Stena Line trafikerar sträckan Göteborg-Fredrikshamn med ett 50-tal avgångar per vecka. Bild: Sanna Tedeborg
Stena Line trafikerar sträckan Göteborg-Fredrikshamn med ett 50-tal avgångar per vecka. Bild: Sanna Tedeborg

Stena Line återupptar trafik till Fredrikshamn

Stena Line återupptar från fredagen passagerartrafiken mellan Göteborg och Fredrikshamn.
– Det handlar inte om att uppmana folk att resa, utan att ta emot passagerare som behöver resa. Om man sedan ska resa eller inte är upp till varje passagerare, säger Stena Lines presschef Carl Mårtensson.

Anledningen är att danska myndigheter på torsdagen att man lättar på flera av de tidigare restriktionerna, bland annat vad gäller restauranger samt kollektiv- och färjetrafik från och med fredag, 20 november.

Danmark införde den 9 november striktare restriktioner i ett antal kommuner på norra Jylland – bland annat i Fredrikshamn. Efter beskedet från danska myndigheter beslutade Stena Line att stoppa all passagerartrafik på linjen Göteborg-Fredrikshamn.

LÄS MER: Stena Line stoppar passagerartrafiken mellan Göteborg och Fredrikshamn

LÄS MER: Stena Line inför munskydd på Danmarksfärjorna

Färjorna har dock avgått under hela november, säger presschefen Carl Mårtensson.

– Vi har kört fartygen med godstrafik. Den stora skillnaden nu är att folk som behöver resa för att jobba kan göra det. Vi har bland annat många yrkesfiskare som reser med oss, säger Carl Mårtensson.

Ser du risker med att ni sänder ut fel signaler, givet den rådande situationen?

– Det handlar inte om att uppmana folk att resa, utan att ta emot passagerare som behöver resa. Om man sedan ska resa eller inte är upp till varje passagerare.

Carl Mårtensson, presschef på Stena Line. Bild: Stena Line
Carl Mårtensson, presschef på Stena Line. Bild: Stena Line

Carl Mårtensson säger att man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Man serverar inga bufféer ombord och har begränsat antalet platser i restaurangerna. Man har också ett maxantal på 300 passagerare i stället för maxkapaciteten på runt 1 500.

Han påpekar också att november traditionellt är lågsäsong för Stena Line, och att man inte räknar med några större mängder turister den närmsta tiden.

Stena Line trafikerar sträckan Göteborg-Fredrikshamn med ett 50-tal avgångar per vecka.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.