Stena Fastigheter gör en extra ungdomssatsning under coronapandemin. (pressbild Stena Fastigheter)
Stena Fastigheter gör en extra ungdomssatsning under coronapandemin. (pressbild Stena Fastigheter) Bild: Fotograf Bengt Alm

Stena Fastigheter fixar 350 sommarjobb till unga

Stena Fastigheter ordnar fler sommarjobb till unga i år och utökar antalet till 350.
– Det är extra viktigt och satsa på sommarjobben i tider som dessa, säger hållbarhetschefen Cecilia Fredholm Vaarning.

ANNONS

Fastighetsbolaget Stena Fastigheter har erbjudit sommarjobb till unga, som bor i bolagets bostadsområden sedan 2014, för att skapa trygghet och närhetskänsla.

LÄS MER:Sommarjobbare får lön – även om jobbet ställs in

LÄS MER:Andreas Andersen: Så ska Liseberg ta sig igenom krisen

I år utökar fastighetsbolaget antalet sommarjobb från 300 till 350 för att kunna ge fler unga arbete när coronapandemin gör att andra sommarjobb försvinner.

– I tider som dessa är det extra viktigt att satsa på sommarjobben och bidra till hopp och framtidstro för unga människor i våra bostadsområden. Därför stretchar vi vår organisationen så långt vi kan för att fler unga ska få sommarjobb, säger Cecilia Fredholm Vaarning.

Fakta: Stena Fastigheters sommarjobb

• De som anställs är mellan 16 och 20 år, främst boende i fastighetsbolagets bostäder i och omkring Göteborg, Stockholm och Malmö.

• De arbetar med att göra gårdarna fina, rensa rabatter, målningsarbeten.

• I sommar får de nya uppgifter i samband med coronapandemin.

• Stena Fastigheter har nästan 500 fastigheter och 26 000 lägenheter i och omkring Göteborg, Stockholm och Malmö.

Källa: Stena Fastigheter

I Göteborg kommer Stena Fastigheter att fortsätta sitt samarbete med Förebildarna, där tio ungdomar kommer att arbeta som så kallade förändringsagenter.

ANNONS

Men coronapandemin gör också att den sedvanliga sommarverksamheten kommer att förändras i Stena Fastigheters kvarter. Evenemang ställs in, och sommarjobbarna kommer att få nya uppgifter.

– Vi ställer om utifrån den rådande situationen. Det innebär att sommarjobbarna kan få nya uppgifter, som att leda utomhusaktiviteter för barn i området, till exempel. På det sättet bidrar sommarjobbarna också till att barn som är hemma på sommarlovet har något att göra när allt annat är stängt, säger Cecilia Fredholm Vaarning.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS