SSU Göteborg mot riksdagsplats

ANNONS
|

Nu är nomineringarna till riksdagslistan igång. Socialdemokraterna centralt har beslutat att 25 procent av namnen på valbar plats ska vara under 35 år. Därför tror Linus Glanzelius, distriktsordförande för SSU Göteborg, att det finns goda chanser att 30-åriga Johan Büser tar sig hela vägen in i Riksdagen.

– Det behövs lite nytt, fräscht blod. Vi har nominerat folk flera gånger, men de har aldrig hamnat på valbar plats. Nu är det dags för en föryngring, och vi tror att Johan har väldigt goda chanser.

Tidigare har det varit dåligt med representationen av unga socialdemokrater från Göteborg. Kommer Johan Büser in blir det första gången sedan 80-talet som en SSU-kandidat från Göteborg hamnar i Riksdagen.

ANNONS

Förutom sin ungdom har Johan Büser även stor kompetens och erfarenhet att komma med, menar Linus Glanzelius. Han har varit aktiv i SSU i nästan 10 år och var tidigare ordförande i SSU Jönköping. Sedan han flyttade till Göteborg har han studerat juridik och suttit i förbundsstyrelsen. Dessutom är hans SSU:s arbetsmarknadspolitiska talesperson.

– Han har en bred politisk palett, framförallt med inriktning på arbetsmarknad och internationella frågor, vilket vi tycker passar utmärkt, säger Linus Glanzelius.

Varför är det så viktigt med föryngring?

– Kompetens kommer naturligtvis först. Men det är väldigt viktigt att man har en bra representation av människor i Riksdagen, och att där också finns människor som vet hur unga människor har det. Det är inget fel på erfarenhet, men ibland krävs det lite förnyelse och energi också.

ANNONS