Spotify fortsätter gå med förlust

Spotify redovisar större rörelseförluster, men högre intäkter för 2016. Samtidigt uppges en börsnotering på New York-börsen kunna ske senare i år eller i början av 2018, rapporterar Reuters.

ANNONS
|

Rörelseförlusten blev 349 miljoner euro, jämfört med 236 miljoner euro året innan. Musikströmningstjänsten redovisar också att förlusterna för 2014 och 2015 var större än man tidigare uppgett, skriver Bloomberg News.

Spotify visar däremot en stark ökning av intäkter och aktiva användare.

"Det kan förklaras av betydande investeringar som har gjorts under året, speciellt inom produktutveckling, internationell expansion och högre personalkostnader", skriver Spotify.

Omsättningen steg till 2,93 miljarder euro, jämfört med 1,93 miljarder från föregående år.

Rykten har florerat i nationella och internationella medier att Spotify ska börsnoteras på New York-börsen. I början av juni dementerade medgrundaren Martin Lorentzon i en intervju med Ekot att det skulle finnas några börsplaner.

ANNONS

Men samma dag tvärvände Spotify enligt ett officiellt uttalande till TT:

"Spotify utvärderar olika alternativ framåt. Börsnotering är ett sådant möjligt alternativ, men inga beslut är fattade".

Enligt Reuters källor har Spotify anlitat Morgan Stanley, Goldman Sachs och Allen & Co som rådgivare inför en börsnotering.

TT

ANNONS