Spelmiljardären dumpar Bulletin

Miljardären och grundaren till spelbolaget Paradox, Fredrik Wester, investerade i Bulletin med en förhoppning om att nättidningen skulle bli ett svenskt Wall Street Journal. Nu överger han skeppet, enligt Breakit.

ANNONS
|

Bråket mellan tidningsredaktion och Bulletins styrelse har spelats ut mer eller mindre inför en öppen ridå de senaste veckorna. Striderna kulminerade i veckan när Bulletins chefredaktör Ivar Arpi lämnade tidningen tillsammans med ytterligare fem medarbetare.

Nu börjar även vissa av tidningens finansiärer få nog. Enligt nyhetssajten Breakit har spelbolagets Paradox grundare Fredrik Wester valt att sälja alla sina aktier i Bulletin.

Wester investerade i Bulletin i december i fjol, efter att fått visionen om ett ”svenskt Wall Street Journal” presenterat för sig.

LÄS MER:Många medarbetare och även vd:n lämnar Bulletin

LÄS MER:Svårt att få pengar tillbaka för Bulletins prenumeranter

Missnöjd med Bulletin

Utförandet blev dock inte som Fredrik Wester hade hoppats, och redan innan bråket mellan redaktion och styrelse intensifierades ville han sälja sina ägarandelar.

ANNONS

”Ganska snart, i början av februari, stod det klart för oss att vi inte delade uppfattning med huvudägarna om hur ett bolag bör drivas och bad därför om att bli utköpta, en transaktion som blev klar nu i veckan. Vi är nu inte längre delägare i Bulletin och är inte heller associerade på något annat sätt.”, skriver Fredrik Wester i en kommentar till Breakit.

Utan att gå in på detaljer om affären uppger sig Wester vara ”nöjd med dealen som helhet”.

Förutom Ivar Arpi, som förutom chefredaktör även var ansvarig utgivare, har också Göteborgs-postens före detta politiska redaktör Alice Teodorescu Måwe valt att lämna Bulletin. Även Bulletins vd Pontus Tholin har lämnat sin roll, och ansvarar nu för tidningens ekonomi.

Ny ansvarig utgivare för Bulletin är Per Gudmundson.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS