Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

I går stod konkursen för dörren – i dag är nya pengar på väg in. Bild: Bertil Ericson/TT
I går stod konkursen för dörren – i dag är nya pengar på väg in. Bild: Bertil Ericson/TT

Sko- och väskkedja vill vänta med konkurs

Venue Retail Group som driver väsk- och skokedjorna Accent, Morris och Rizzo samt NK Skor & Accessoarer begärde sig i konkurs på måndagen – nu vill företaget avvakta med konkursbeslut. Nya pengar är på väg.

På måndagen begärde VRG sig självt i konkurs hos Stockholms tingsrätt.

Företaget som länge brottats med dålig ekonomi och befann sig i rekonstruktion konstaterade att det inte klarade ett försäljningsbortfall på 70-80 procent som coronaviruset inneburit.

LÄS MER: Sko- och väskkedja i konkurs

LÄS MER: RNB i kris ansöker om företagsrekonstruktion

"Bolaget är idag insolvent. På grund av detta har bolaget idag lämnat in en ansökan om konkurs till Stockholms tingsrätt", skrev bolaget i sin konkursansökan.

I dag kommer Venue Retail Group med nya besked och ber tingsrätten avvakta med konkursbeslutet.

– Styrelsen i VRG har informerats om att det finns en finansiering som innebär att bolaget inte längre är på obestånd. Företrädare till bolagets styrelse har därför begärt att tingsrätten avvaktar med ansökan om beslutet att sätta bolaget i konkurs, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nya pengar på väg

Vad den nya finansieringen innebär, är ännu oklart. Men Venue Retail Group aviser att man kommer att publicera ny information så snart som möjligt.

GP har tidigare skrivit om Venue Retail Group, VRG, som drivit 115 butiker i Norden och har cirka 420 medarbetare. Närvaron i Göteborgsområdet har märkts genom väskbutikerna Accent, sko- och accessoarbutiken Rizzo och dessutom genom NK Skor & Accessoarer. Morris – ej att förväxla med modemärket Morris Stockholm – är en kedja med butiker i Norge för accessoarer.

I november ansökte och beviljades bolaget med huvudkontor i Stockholm företagsrekonstruktion. En satsning på e-handel hade inte fallit lika väl ut som man tänkt sig medan lönsamheten i butikerna sjunkit. Kedjan meddelade att man skulle skära i kostnaderna under rekonstruktionen genom att bland annat lägga ned olönsamma butiker och minska på personalen i butikerna.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.