Cirka 140 anställda berörs när den Göteborgsbaserade kullagertillverkaren SKF planerar att stänga en fabrik i Frankrike. Arkivbild.
Cirka 140 anställda berörs när den Göteborgsbaserade kullagertillverkaren SKF planerar att stänga en fabrik i Frankrike. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

SKF skär ned i Frankrike

ANNONS

Kullagertillverkaren SKF planerar omstruktureringar i Frankrike som berör totalt cirka 250 anställda, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det rör sig om åtgärder inom olika tillverknings-, affärs- och administrativa funktioner i landet.

"De förslag som meddelas idag är föremål för samråd med franska arbetstagarrepresentanter", skriver SKF.

Konkret handlar det om att tillverkningen av svängkranslager föreslås flyttas från Avallon till St-Cyr-sur-Loire, vilket skulle innebära att fabriken i Avallon stängs.

Syftet är att skapa vad SKF beskriver som "ett mer konkurrenskraftigt och flexibelt erbjudande till kunder". Åtgärden ska även möjliggöra synergier från det befintliga service- och logistikcentret i Saint-Cyr.

Avallon-anläggningen har för närvarande 140 anställda och verksamheten förväntas stängas ner under slutet av 2022, enligt SKF.

ANNONS

Samtidigt påverkas cirka 110 anställda av omstruktureringen av tillverknings-, affärs- och administrativa funktioner i Frankrike.

ANNONS