Spårvagnshallen på Ringön ska bli ännu större och få plats med 70 spårvagnar till.
Spårvagnshallen på Ringön ska bli ännu större och få plats med 70 spårvagnar till. Bild: Jonas Lindstedt

Skanska får grönt ljus – bygger spårvagnsdepå

I juni i år stod första etappen av spårvagnsdepån klar på Ringön. Nu är det klart att det blir Skanska som ska bygga den andra etappen. Ett kontrakt värt 847 miljoner kronor.

ANNONS
|

Skanska har fått i uppdrag att bygga andra etappen på spårvagnsdepån på Ringön. Den första etappen som Peab byggde har stått klar i några månader är den mindre delen med 30 platser för spårvagnar under tak.

LÄS MER:Här är den nya vagnhallen på Hisingen

– Det är ett viktigt och spännande projekt på alla möjliga sätt som vi är jättestolta och glada att ta oss an. Det är extra kul eftersom vi har väntat länge med att komma igång, säger Olof Rundgren, pressansvarig på Skanska.

Upphandling överklagades

Västra Götalandsregionen och Västfastigheter har under fredagen tecknat avtal med Skanska. Bygget ska dras i gång efter årsskiftet och förväntas vara klart i slutet på februari 2024. Det med en viss försening med vad som var planerat från början.

ANNONS

– Upphandlingen var överklagad, vilket inte är ovanligt. Men det är ingen större förskjutning och det viktigaste var att vi fick klart etapp ett först innan man skulle bli tvungen att stänga Hisingsbron, säger Jonas Nordin, fastighetschef på Västfastigheter.

LÄS MER:Nu är nya spårvagnen på plats i Göteborg

LÄS MER:Göteborgs nya spårvagnar tar form

Ringön: plats för 100 spårvagnar

Totalt finns i dag fyra depåer i Göteborgsområdet, Gårda, Vagnhallen Majorna, Slottsskogen och Ringön. 30 spårvagnar får plats på Ringön i nuläget men fler kommer det bli.

– Etapp två blir en driftshall och verkstadshall. Det kommer finnas uppställningsplatser för ytterligare 70 spårvagnar. Liknande den som finns i dag på Rantorget, säger Jonas Nordin.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS