Den australiska storbanken Westpacs vd Brian Hartzer meddelade i tisdags att han avgår till följd av anklagelserna om miljontals överträdelser mot penningtvättreglerna. Arkivbild.
Den australiska storbanken Westpacs vd Brian Hartzer meddelade i tisdags att han avgår till följd av anklagelserna om miljontals överträdelser mot penningtvättreglerna. Arkivbild. Bild: Rick Rycroft/AP/TT

Skandalbank erbjuder pengarna tillbaka

ANNONS

Den australiska storbanken Westpac, näst största i Australien, erbjuder pengarna tillbaka till aktieägare som köpt aktier i banken veckorna före en penningtvättskandal som tvingat bankens vd, ordförande och regelefterlevnadschef att avgå.

Westpac, vars aktie har rasat med 15 procent på en månad, har i en stämningsansökan anklagats för att ha släppt igenom miljontals transaktioner i strid mot gällande regelverk mot penningtvätt, inklusive transaktioner mellan personer kända för övergrepp mot barn.

Westpacs erbjudande om pengarna tillbaka är riktat till de småsparare som köpte nyemitterade aktier i början av november.

ANNONS