Serneke har nio ärenden hos Kronofogden

Fastighetsjätten Serneke har nio betalningsförelägganden hos Kronofogden. Det handlar både om köp hos stora maskinföretag, men också om en matkasse, skriver Di.

ANNONS
|

Det rör sig bland annat om en räkning hos maskinuthyraren Ramirent på 167 000 kronor, med förfallodatum 14 augusti. Men också ett konkursat mättekniksbolag med fordringar om 229 000 kronor för arbete vid ett bygge på Ekerö, samt ett bolag som inte fått betalt för ”glas och fasad” för 101 000 kronor.

Det finns också mindre räkningar från Göteborgs stad och Peab. Man har även missat att betala en matkasse från Mathem Sverige för 2 565 kronor, med förfallodatum den 25 juli.

Allt enligt vad Kronofogden uppgett för Dagens industri på torsdagen.

LÄS MER:Sernekes svar – publicerade ny affärsplan på Linkedin

LÄS MER:Sernekes trovärdighet mot noll

Di:s reporter ber bolagets finanschef Anders Düring om en kommentar huruvida de har svårt att betala sina räkningar, och får svaret:

ANNONS

– Nej, vi kommenterar aldrig sådant.

På följdfrågan om varför svarar Anders Düring:

– Därför att vi inte gör det.

Sernekekoncernen borde dock inte ha några problem att betala skulderna. Enligt sin senaste kvartalsrapport hade fastighetsjätten 450 miljoner kronor i likvida medel vid halvårsskiftet.

Di frågar sedan om bolaget har goda relation med sin bank.

– Det skulle jag heller aldrig kommentera, eftersom vi inte... Vi skulle aldrig kommentera en sådan sak, det får du respektera. Vi har de relationer som vi anser är bra. Eftersom vi har en bank, så har vi goda relationer, svarar då finanschef Anders Düring.

Nu är det inget unikt för Serneke att ha ärenden hos Kronofogden. Di listar även konkurrenterna Peab och NCC, som också har betalningsförelägganden. Dock i mindre omfattning än Serneke i förhållande till bolagens storlek.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS