Serneke entreprenad till salu

Investmentbolaget Doxa vill sälja Sernekes entreprenadverksamhet och bedriver samtal med utvalda köpare.

ANNONS

Skånska investmentbolaget Doxa i fastighetsbranschen, köpte Sernekes byggimperium för nästan ett år sedan.

Nu genomför Doxa en fullt garanterad nyemission av aktier på cirka 643 miljoner kronor, där nuvarande aktieägare har företrädesrätt.

Orsaken till nyemissionen är att stärka företagets finanser, för att göra klart pågående projekt och för nya investeringar, skriver Doxa i ett pressmeddelande.

Bolagets nuvarande storägare har redan lovat skjuta till hela kapitalet för nyemissionen, bland dem är Doxas styrelseordförande Greg Dingizian via Erik Selins bolag, Bergendahl Invest och Gösta Welandson via bolag, samt styrelseledamöter och externa investerare.

Sernekes entreprenadverksamhet ska säljas

Samtidigt går bolaget ut med nyheten att man nu också vill sälja av entreprenadverksamheten i Serneke Group, och att man för närvarande för samtal med utvalda intressenter.

ANNONS

Sedan tidigare har Doxa meddelat att man genomför en strategisk översyn av alternativ avseende entreprenadverksamheten i Serneke. Samtidigt pågår ett arbete med att dela upp Sernekes verksamhet i två separata och renodlade bolag, ett för entreprenad och ett för fastighetsutveckling.

Efter att Doxa köpte Sernekes byggimperium har det hänt mycket med den gamla verksamheten.

Bland annat har den gamla koncernchefen och vd:n Ola Serneke valt att sluta som vd för Serneke Invest. Han slutade vid månadsskiftet april-maj. Han är fortfarande ledamot i Doxas styrelse.

– Det ligger rätt i tiden nu när Karlatornet snart är klart, sade Ola Serneke i samband med avgångsbeskedet.

LÄS MER:Ola Serneke lämnar som vd

LÄS MER:Klart: Skånska Doxa köper Sernekes byggimperium

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS