Semcons vd Markus Granlund hyllar kollegorna efter det gångna året då bolaget ökat resultat och intäkter.
Semcons vd Markus Granlund hyllar kollegorna efter det gångna året då bolaget ökat resultat och intäkter. Bild: Anna Sigvardsson

Semcon ökar – med råge

Göteborgska ingenjörsjätten Semcon har förbättrat sig med 26 procent förra året, det visar deras senaste rapport.

ANNONS
|

Semcon, vars huvudkontor ligger i Göteborg, har drygt 2 000 medarbetare totalt. Vd Markus Granlund hyllar deras insats efter ett 2018 där resultatet ökat med 26 procent sedan 2017, från 95 till 120 miljoner kronor. Även intäkterna har ökat, från 1,76 miljarder till 1,84 miljarder kronor.

– Vi har gjort en förbättringsresa, säger Markus Granlund.

– Glädjande är också att vi har en bättre branschfördelning av vår försäljning.

Tecknat nya avtal

Efterfrågan har varit god under året som gått, enligt vd:n, och under de senaste tre åren har andelen försäljning ökat väsentligt till exempelvis tillverkningsindustrin, energi, life science och telekom. Under året som gått har man också tecknat nya avtal med kunder som exempelvis SKF, Siemens, Trafikverket och Stockholms läns landsting.

ANNONS

GP har tidigare skrivit om att ingenjörsbrist råder i Sverige och framför allt i Västsverige.

– I och med att vi haft så god efterfrågan på våra tjänster är det klart att vi har ett stort rekryteringsbehov framåt. Då är det viktigt att få ut budskapet till omvärlden kring hur vår arbetsplats är och att vi fortsätter vara attraktiva för ingenjörer och andra potentiella nya medarbetare, säger Granlund.

Spännande tid

Han beskriver den tid som Semcon och branschen i stort befinner sig i som väldigt spännande i och med alla pågående teknikskiften.

– Digitalisering vid produktutveckling, optimering av produktion, autonoma lösningar och elektrifiering – det går egentligen tvärs över alla branscher vi verkar i. Att befinna sig mitt i den utvecklingen är en otrolig möjlighet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS