Värdet på elbilstillverkaren Polestar – där Volvo Cars är delägare – sätts till 0 kronor i en färsk analys från storbanken SEB. Arkivbild
Värdet på elbilstillverkaren Polestar – där Volvo Cars är delägare – sätts till 0 kronor i en färsk analys från storbanken SEB. Arkivbild Bild: Andy Wong AP/TT

SEB: Volvo Cars-bolaget Polestar värdelöst

Storbanken SEB:s analytiker sågar Volvo Cars-aktien i en analys inför bokslutet från den Göteborgsbaserade biltillverkaren, rapporterar Dagens industri.

ANNONS
|

En viktig faktor är det negativa kassaflöde som väntas för att finansiera den till stora delar Volvo Cars-ägda elbilstillverkaren Polestar, som av SEB:s analytiker nu värderas till 0 kronor. Det kan jämföras med en värdering på 18 miljarder kronor i senast föregående analys, enligt tidningen.

SEB:s riktkurs för Volvo Cars sänks med 35 procent, från 43 kronor till 28 kronor. Nivåerna kan jämföras med kursen 53 kronor när bolaget introducerades på Stockholmsbörsen hösten 2021.

Volvo Cars-aktien har sedan årsskiftet tappat drygt en femtedel av sitt värde och den kostar i dag strax under 26 kronor.

ANNONS