Scotch & Soda försätts i konkurs

Scotch & Sodas svenska gren har inte råd att betala bolagets skulder, och försattes i konkurs under onsdagen. Klädkedjan har sju butiker i Sverige, varav en i Göteborg.

ANNONS
|

Den nederländska klädkedjan Scotch & Sodas svenska filial har försatts i konkurs vid Stockholms tingsrätt, vilket även Dagens Handel har rapporterat om.

”Bolaget kan inte betala sina skulder vartefter de förfaller till betalning och denna oförmåga bedöms inte endast tillfällig, varför bolaget är på obestånd”, står det i konkursansökan daterad till den fjärde april, signerad av vd Tony Wester.

Dagen därpå försattes bolaget i konkurs.

Har två butiker i Göteborgsområdet

Scotch & Soda säljer kläder och accessoarer, och hade vid tiden för konkursen sju butiker i Sverige, varav en på Södra Larmgatan i Göteborg. Bolaget har dessutom en outletbutik på Hede Fashion Oulet i Kungsbacka.

ANNONS

Så sent som under förra sommaren öppnade man upp en ny en butik i Malmö.

GP har sökt Tony Wester och konkusförvaltaren utan framgång.

LÄS MER:Analytiker: Riksbanken måste hindra kronans fall

LÄS MER:Miljardärens rymdplaner skrotade – bolaget ansöker om konkursskydd

LÄS MER:Fem punkter: Så påverkar en svag krona Sverige

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS