Scandic Göteborg Central snart redo för öppning – utlyser ett hundratal tjänster

I juni slår jättehotellet Scandic Göteborg Central upp sina portar i centrala Göteborg. Nu utlyser man 120 fasta tjänster och 50 sommarjobb som går att söka från och med nästa vecka.
– Vi kommer att söka personal till tjänster på samtliga avdelningar inom hotellet, säger Malin Odéhn, hotelldirektör på Scandic Göteborg Central.

ANNONS
|

Det nya hotellet kommer vara ett av Göteborgs största. 451 rum, över 1 200 bäddar, en stor mötesavdelning och flera restauranger kommer rymmas i lokalerna i den nybyggda glaskolossen Platina, som är belägen ett stenkast från Göteborgs centralstation.

Således krävs en hel del personal för att kunna driva jättehotellet. Därför kommer Scandic i nästa vecka att utlysa totalt 170 tjänster inför öppningen nästan på dagen fem månader senare.

– Vi kommer att söka personal till tjänster på samtliga avdelningar inom hotellet. Det finns ett stort intresse för att jobba på hotellet och jag ser väldigt mycket fram emot att börja rekrytera allt ifrån receptionister, mötesvärdar och housekeepers till bartenders och kockar, samt assisterande chefer till flertalet avdelningar i vår hotellorganisation, säger Malin Odéhn, hotelldirektör på Scandic Göteborg Central.

ANNONS

Drabbade av pandemin

Samtidigt har hotell- och restaurangbranschen varit en av de mest drabbade branscherna under pandemin. Och branschorganisationen Visita bedömer att det kommer dröja ända fram till årsskiftet 2023/2024 innan hotellnäringens företag kommer tillbaka till de intäkter de hade innan pandemin, 2019.

Å andra sidan visade Scandics delårssifror för det tredje kvartalet 2021 på en god återhämtning. Bland annat var affärsbokningarna på 70 procent av nivåerna de var under samma tid 2019.

LÄS MER:Platinan växer fram – en av stadens största byggnader någonsin

Malin Odéhn tillstår att det finns utmaningar med att rekrytera en stor mängd personal under en pågående pandemi.

– Det stämmer att vår bransch helt klart har en utmaning i att rekrytera personal, därför är det viktigt att vara ute i god tid, men jag är hoppfull om att vi kommer att ha den personal vi söker på plats när hotellet öppnar i sommar, oavsett om detta blir det första jobbet eller om man har varit verksam inom branschen tidigare. Man behöver ju inte ha jobbat inom hotell- och restaurang tidigare för att jobba hos oss, säger hon.

Hur ser bokningsläget ut inför sommaren?

– Bokningen öppnade i början av november och vi får kontinuerligt in bokningar för sommaren och framåt, vilket är jättekul. Vi går mot en stark och viktig eventsommar i Göteborg i samband med vår öppning och jag ser fram emot att Scandic Göteborg Central bidrar till att attrahera både nationell och internationell turism till Göteborg, säger Malin Odéhn.

ANNONS

LÄS MER:Göteborgsbolagets nästa projekt – lyxigt slottshotell

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS