Satsar miljarder – på att ta fram det perfekta fejkköttet
Vegetariska alternativ till kött, mjölk och ost har exploderat till en industri som snart väntas omsätta 300 miljarder kronor. I företagens fokus finns inte längre veganerna. Matvarujättarna och små uppstickare slåss nu om den växande gruppen nyfikna köttätare. Vinnaren? Den som lyckas göra ett så köttlikt fejkkött som möjligt.
Denna artikel är endast för prenumeranter.
Prova Nyhetssajt
2 månader för 1 kr
sedan 50% rabatt i 3 mån, därefter ord. pris.
Ingen bindningstid.
Redan prenumerant? Logga in för att läsa:
Kommentarer
Vad tycker du?
Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.