Gymkedjan Sats meddelar att de stänger alla gym i två veckor.
Gymkedjan Sats meddelar att de stänger alla gym i två veckor. Bild: Andreas Olsson

Sats stänger alla gym i två veckor

Gymkedjan Sats stänger alla gym i två veckor, för att motverka smittspridning.
Åtgärden gäller hela Norden.
– Detta är en säkerhetsåtgärd, säger Malin Selander, Sats kommunikationschef i Norden.

ANNONS
|

För att motverka smittspridning har gymkedjan Sats beslutat sig för att stänga ner alla sina gym i hela Norden. I ett meddelande skriver kedjan att beslutet gäller under de kommande 14 dagarna.

– Vi vill hjälpa till att minska spridningen så mycket vi kan. Men vi kommer att hålla våra onlinetjänster och träningsappar uppe, det är fortfarande viktigt att hålla sig i form, säger Malin Selander, som är kommunikationschef i Norden för Sats.

LÄS MER:Fem fall av coronavirus bland anställda på sjukhus

LÄS MER:Nytt ras på börsen – index ner med sju procent

Gäller i två veckor

Hur länge gymmen kommer att förbli stängda är ännu inte klart. Till att börja med gäller åtgärden i två veckor, men därefter fattas ett nytt beslut.

– Vi följer myndigheternas rekommendationer och vi följer läget löpande, säger Selander.

ANNONS

I meddelandet skriver Sats att de "inte har någon uppskattning av de finansiella effekterna i nuläget", men att de ska återkomma med mer information. De menar att anledningen är att de vill "ta ett utökat ansvar och bidra till den allmänna hälsan".

Alla medlemskap i gymmet kommer att pausas under tiden kedjan håller stängt. Som medlem på gymmet behöver man i nuläget inte göra någonting alls, meddelar kedjan.

Nordic Wellness håller öppet

Den konkurrerande gymkedjan Nordic Wellness håller än så länge öppet, men poängterar att de följer händelseutvecklingen noga och att situationen kan förändras. Deras nuvarande policy är att de kommer att följa de rekommendationer som myndigheterna utfärdat.

– I nuläget har vi inte stängt något, men vi sitter i möten och följer detta väldigt noga. Men så länge det inte finns några andra rekommendationer så kommer vi att hålla öppet, säger Linda Adehög, som är marknadschef.

Friskis och Svettis i krismöte

Friskis och Svettis höll under förmiddagen ett krismöte och under eftermiddagen meddelade kedjan att de stänger alla gruppass, gyminstruktioner och barnpassning i Göteborg. Som ett led i att försöka minska smittspridningen. Själva gymmen håller däremot öppet tills vidare, dessa åtgärder gäller bara Göteborg.

"Beslutet har fattats för att minska smittspridning samt antalet personer som vistas i våra lokaler under samma tid" skriver Friskis och Svettis i ett meddelande.

ANNONS
ANNONS