SAS väljer nu bort Pepsi. Arkivbild.
SAS väljer nu bort Pepsi. Arkivbild. Bild: Nam Y. Huh/AP/TT

SAS bojkottar Pepsi

ANNONS
|

Flygbolaget SAS väljer att bojkotta läsk- och snackstillverkaren Pepsico, allra mest känt för läsken Pepsi, rapporterar norska TV2. Bakgrunden är att bolaget hamnat på den svarta lista över bolag som finansierar Ukrainakriget och som tas fram av en ukrainsk myndighet för korruptionsbekämpning.

På listan finns sedan tidigare en rad utländska koncerner som genom sin verksamhet anklagas för att finansiera den ryska statskassan genom skatteinbetalningar i Ryssland.

Beslutet innebär att Pepsicos produkter inte kommer att erbjudas på SAS flygningar eller i flygplatslounger som tillhör bolaget. Sedan tidigare har SAS bland annat bojkottat spritproducenten Bacardi på samma grunder.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS