Så drabbas Landvetter av tysk strejk

Under torsdagen kommer alla avgående flyg från Frankfurt flygplats att stoppas på grund av strejk. Fyra flyg, två ankomster och två avgångar, till Landvetter flygplats ställs in.

ANNONS
|

Det är risk för visst flygkaos under torsdagen då alla avgående flygningar från Frankfurts flygplats ställs in på grund av en facklig strejk med säkerhetspersonal och markanställda.

Enligt flygplatsoperatören Fraport kommer passagerare som inte landar med ett plan inte att komma in på flygplatsen, som är Tysklands största, rapporterar Reuters.

Fraport uppmanar passagerare som drabbas av strejken att kontakta sina respektive flygbolag.

Landvetter flygplats kommer också att påverkas då fyra Lufthansaplan, två ankomster och två avgångar, ställs in under torsdagen.

Även Hamburgs flygplats har ställt in alla 141 passagerarflygningar på torsdag och varnat för att det kan bli trångt på flygplatsen på fredag på grund av ombokningar, skriver TT.

ANNONS

Tyskland står inför strejker på flera fronter för närvarande, med strejkande lokförare och Lufthansas markpersonal.

LÄS MER:Ryanair börjar flyga två nya linjer från Landvetter i sommar

LÄS MER:Satsningen: Flygbuss till Landvetter från Hisingen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS