Ryanair presenterar sina vinternyheter.
Ryanair presenterar sina vinternyheter. Bild: Nesvold

Ryanair öppnar linjer från Arlanda - inrikesflyg till Göteborg

Irländska lågprisjätten Ryanair flyttar större delen av flygtrafiken från Skavsta till Arlanda med 21 linjer – och ger SAS en match på inrikesflyg till Göteborg och fler linjer från Landvetter.

ANNONS
|

Ryanair öppnar en ny svensk bas på Arlanda med 21 rutter under vintersäsongen 2021/2022, efter att man i fjol stängt ner basflyget från Skavsta flygplats.

Siktet är att börja flyga med fler plan med Arlanda som bas så småningom.

LÄS MER:Billigare biljetter när flyget vädrar morgonluft

LÄS MER:Miljardförlust för Ryanair

– Det visar vår optimism inför framtiden, säger Ryanairs vd Eddie Wilson under en pressträff på torsdagen.

Flygbolaget kommer inte helt att lämna Skavsta flygplats utan kommer att använda båda flygplatserna.

De 21 rutterna inkluderar bland annat två inrikeslinjer till Göteborg och Malmö vilket gör att Ryanair nu tänker ge SAS en match om resenärerna från och med i höst.

Inrikesflyget mellan Arlanda och Landvetter drar igång sista veckan i maj, med 14 avgångar i veckan.

ANNONS

– Vi har ett mångårigt gott samarbete med Ryanair som vi nu ser fram emot att utveckla framöver, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Fler linjer från Göteborg

Ryanair fortsätter även att expandera på Göteborg Landvetter. Utöver den planerade nya inrikeslinjen till Stockholm lanserar Ryanair en linje till Zagreb i Kroatien, Riga i Lettland och Billund i Danmark under hösten.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS