Svenska västkusten är ett bland de mest miljövänliga resmål man kan välja enligt New York Times.
Svenska västkusten är ett bland de mest miljövänliga resmål man kan välja enligt New York Times. Bild: Henrik Lundbjörk

Restips från NY Times: åk till svenska västkusten

Den svenska västkusten hamnar på topp 20 på New York Times 52 restips under 2020, tillsammans med Sicilien, Brittiska Jungfruöarna, Washington och Krakow.

ANNONS
|

Att hamna på New York Times prestigefyllda lista för restips är värt mer än guld för alla regioner och platser som placerar sig som intressanta resmål.

I år hamnar svenska västkusten på 16 plats på New York Times lista för 52 platser att resa till under 2020.

"Gör en ny vandring, ät en ny måltid och träna sedan bort den – allt (eller det mesta) är koldioxidfritt", står det i ingressen till västkusten, som illustreras med röda små stugor i havsbandet.

Resejournalisten Tim Neville konstaterar att få resmål erbjuder så många möjligheter att se hur en region utvecklar sina gröna miljömål som i Sverige. Och just västra Sverige utpekas som epicentrum för en sådan resa.

ANNONS
Garveriet i Floda.
Garveriet i Floda. Bild: Olof Ohlsson

Man kan ta sig uppför västkusten och besöka Ramsviks Stugby skriver tidningen, där man kan bo på en utsläppsfri camping och själv laga middag ute i naturen på vitlök och hallon, med hjälp av recept från anläggningens kock.

Ramsviks Camping.
Ramsviks Camping. Bild: Torbjörn Backlund

Fler nordiska orter placerar sig på listan som Javnaker i Norge och Köpenhamn. Dock inte Stockholm.

Andra exotiska orter som New York Times rekommenderar är Bahamas, Nya Zeeland, Australien, La Paz i Mexiko, Colorado Springs, Kampot i Kambodja, Grönland och Bolivia med flera.

ANNONS