Per Bolund ger Boverket ett nytt uppdrag. Arkivbild.
Per Bolund ger Boverket ett nytt uppdrag. Arkivbild. Bild: Ali Lorestani/TT

Regeringen vill att öde butiker blir bostäder

ANNONS

När kontor och butiker står tomma under pandemin finns förutsättningar att omvandla fler fastigheter till bostäder. Det menar regeringen, som nu ger Boverket i uppdrag att se över hur det ska gå till.

"Regeringen vill se att det befintliga fastighetsbeståndet används på bästa sätt, och att användningen för en och samma byggnad är flexibel. Det är inte minst viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv och för att skapa fler bostäder för unga vuxna och studenter", säger bostadsminister Per Bolund (MP) i ett pressmeddelande.

Boverket ska bland annat titta på hur regler och lagar behöver ändras för att göra omvandling möjlig. Uppdraget ska redovisas den 26 februari.

ANNONS

Henning Eklund/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS