Nu kan sparare som blivit av med sin kötid till bostad få rätt till kompensation. Arkivbild.
Nu kan sparare som blivit av med sin kötid till bostad få rätt till kompensation. Arkivbild.

Rätt till ersättning när bostadskö försvann

ANNONS
|

Tusentals sparare i Handelsbankens bosparfond förlorade sin chans till en lägenhet när fonden lades ner. Nu har Allmänna reklamationsnämnden (ARN) kommit med ett nytt avgörande som kan ge spararna rätt till ersättning för den förlorade kötiden, skriver Råd & Rön.

ARN:s beslut gäller ett fall där en man sparat i en bostadsfond åt sin dotter. Men när fonden lades ner och bostadskön försvann begärde han kompensation på 18000 kronor från banken. ARN gick på mannens linje och rekommenderar banken att ersätta kunden.

Nyligen lades Handelsbankens bostadsfond ner vilket ledde till att tusentals sparare – vissa som köat i så länge som 30 år – blev av med sin köplats. De har kvar pengarna de sparat i fonden men nu finns alltså en öppning för dem att få kompensation för den förlorade kötiden.

ANNONS

”Handelsbanken fonder kommer att följa ARN:s beslut, även om vi inte delar ARN:s bedömning. Skulle det komma in ett nytt klagomål till ARN kommer vi att utveckla vår talan”, skriver Calle Cederschiöld, vd på Handelsbanken fonder, i ett mejl till Råd & Rön.

TT

ANNONS