Polestar 3 är bolagets senaste flaggskepp och lanserades i oktober 2022.
Polestar 3 är bolagets senaste flaggskepp och lanserades i oktober 2022. Bild: Filip Powidzki Casserblad

Polestar dyker på börsen efter oroligheter i Kina

Polestar steg kraftigt på New York börsen efter en oväntat goda produktionssiffror. Nu vänder dock utvecklingen nedåt. Covid-protester i Kina kan vara en av orsakerna.

ANNONS
|

Förra veckan rusade Volvo Cars systerbolag Polestar med 22 procent på New York börsen efter rapport om att man producerat 100 000 elbilar och därmed dubblat målet om 50 000 elbilar innan årsskiftet.

Nu vänder det dock igen. På måndagen föll aktien med 13 procent och låg på cirka 7 dollar strax efter klockan nio på kvällen, rapporterar Dagens industri. Kursen fortsatte sedan att dala svagt även i efterhandeln.

Svag utveckling sedan noteringen

Anledningen tros vara att oroligheter i Kina gör börsen osäker. Polestar har merparten av sin produktion i Kina, som den senaste tiden kantats av nedstängningar och protester mot covid-restriktioner.

ANNONS

Polestar börsnoterades runt midsommar och har sedan dess haft en svag utveckling. Värdet har i stort sett halverats sedan första handelsdagen, då aktien låg på 13 dollar.

LÄS MER:Därför har Polestar rusat på börsen med över 20 procent

LÄS MER:Trots covid: Polestar bekräftar produktionsmål

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS