Philips sänker prognosen i en oväntat svag kvartalsrapport för årets andra kvartal. Arkivbild
Philips sänker prognosen i en oväntat svag kvartalsrapport för årets andra kvartal. Arkivbild Bild: Peter Dejong AP/TT

Philips sänker prognosen

ANNONS

Nedstängningar i Kina, leveransstörningar och ökad inflation slår hårt mot nederländska Philips, en världsledande tillverkare av sjukvårdsutrustning. Bolagsledningen sänker sin försäljningsprognos för 2022.

– Beställningarna fortsätter att komma in, vi måste bara få leveranser och halvledare i ordning för att leverera på vår starka orderbok, säger Philips vd Frans van Houten.

Philips räknar nu med en försäljningstillväxt på 3 procent i år. Tidigare låg prognosen på 5 procent.

Det justerade rörelseresultatet för årets andra kvartal stannade på 216 miljoner euro, vilket kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 348 miljoner euro, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

ANNONS

Försäljningen i jämförbara enheter under andra kvartalet minskade med 7 procent.

Förutom störningar av nedstängningar, leveransproblem och komponentbrist har Philips hamnat i blåsväder på grund av ett ljuddämpande material i utrustning som används av patienter med sömnapné, som enligt omkring 300 stämningsansökningar mot bolaget ska medföra en cancerrisk.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS