En Maserati – ett av märkena som ingår i fusionssamtalen – visas upp framför New York-börsen. Arkivbild.
En Maserati – ett av märkena som ingår i fusionssamtalen – visas upp framför New York-börsen. Arkivbild. Bild: Richard Drew/AP/TT

Peugeot-ägare vill gå ihop med Fiat-Chrysler

ANNONS

Den franska fordonstillverkaren PSA bekräftar att det förs samtal om ett samgående med den italienska konkurrenten Fiat Chrysler, rapporterar Reuters.

Bekräftelsen kommer sedan tidningen The Wall Street Journal och nyhetsbyrån AFP rapporterat om att Fiat Chrysler, trots ett misslyckat försök att få till en affär med Renault, fortsatt att söka samarbete i Frankrike och inlett samtal med PSA.

Om fusionen blir av väntas Carlos Tavares bli vd, samma roll portugisen nu har på PSA, där bland andra Peugeot, Citroën och Opel är samlade.

De skulle i så fall få ingå i samma bilmärkesgrupp som Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Jeep, Maserati – med flera.

ANNONS

Den eventuellt nya koncernen väntas få ett börsvärde på kring 50 miljarder USA-dollar, motsvarande uppemot 500 miljarder kronor – mycket pengar, men ändå en signal om att marknaden inte skattar alla dessa klassiska märken vidare högt.

I USA är både General Motors och Tesla värderade till cirka 55 miljarder dollar just nu. Tyska Volkswagens börsvärde motsvarar i dollar 95 miljarder, medan japanska Toyota är global etta med ett värde på nästan 200 miljarder dollar.

ANNONS