Petter Stordalen tar över Hotel Waterfront

Petter Stordalen adderar ännu ett Göteborgshotell till sin samling. På lördagen bekräftade han att han tar över Hotel Waterfront vid årsskiftet – inklusive all personal.

ANNONS
|

Den norska hotellmagnaten Petter Stordalen äger redan en rad hotell i Göteborg – och hans imperium fortsätter att växa. I september invigdes miljardbygget av Hotell Draken vid Järntorget.

– Har inte Göteborg nog med hotell nu? undrar ni kanske. Men då svarar jag nej, nej, nej. Jag har inte fått nog. När Håkan Hellström släppte biljetter till Ullevi sålde de slut snabbare än vad jag dricker kall öl en varm sommardag, vilket är snabbt... Det pratas om Håkan-effekten, att alla hotell blir uppbokade direkt. Göteborg är en stad full av sådana effekter, sa Petter Stordalen till GP då.

LÄS MER:Petter Stordalen om spelet bakom kulisserna: "Rykten är fantastiskt"

LÄS MER:Byggstart för Hotell Draken med eld och rök

Ville dubbla hotellkapaciteten i Göteborg

Nu står det klart att norrmannens hotellkedja Nordic Choice Hotels tar över Hotel Waterfront, vilket GT har rapporterat om tidigare.

ANNONS

– Jag sa för några år sedan att jag skulle dubbla hotellkapaciteten i Göteborg. Nu är vi där, säger Petter Stordalen i ett pressmeddelande.

Nordic Choice kommer att ta över både hotellet och dess personal:

– Vi bygger så det knakar och har nu turen att också få med oss Hotel Waterfront och all personal till Nordic Choice Hotels, säger Petter Stordalen i pressmeddelandet.

LÄS MER:Petter Stordalen tar över som ny ägare i Ving

Byter namn

Han fortsätter:

– Läget är fantastiskt och jag förstår varför både konferensgäster och barnfamiljer älskar det här stället. Jag ser fram emot det nya året och att få ta emot ännu en familjemedlem.

Hotellet, som idag drivs av Best Western Hotels, ligger vid Älvsborgsbron och har 151 rum. I samband med ägarbytet som kommer, kommer det att byta namn till Quality Hotel Waterfront.

LÄS MER:Petter och Gunhild Stordalen separerar

ANNONS