Statligt stöd till SAS under pandemin, ifrågasatt av konkurrenten Ryanair, har återigen godkänts – nu av EU-domstolen. Arkivbild
Statligt stöd till SAS under pandemin, ifrågasatt av konkurrenten Ryanair, har återigen godkänts – nu av EU-domstolen. Arkivbild Bild: Thomas Traasdahl/Ritzau/TT

Pandemilån till SAS godkänt – igen

ANNONS
|

Danska och svenska statens pandemilån till SAS – en kredit på som högst 1,5 miljarder kronor – har återigen godkänts i en domstol. Frågan prövades igen sedan flygbolaget Ryanair överklagat ett beslut i lägre instans om att stämpla stödet som okej.

Det statliga stödet – som även godkändes av EU-kommissionen våren 2020 – gavs sedan flygningar ställts in eller flyttats på grund av reserestriktioner som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

EU-domstolen underkänner samtliga argument som framförts av Ryanair och fastställer domarna i lägre instanser, skriver EU-domstolen i ett pressmeddelande.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS