Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Arkivbild.
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Arkivbild.

Oscar Properties delår: Tre bokade lägenheter

Krisdrabbade bostadsutvecklingsbolaget Oscar Properties har redovisat delårssiffror för första kvartalet. Facit: Endast tre lägenheter bokades för köp under perioden.

ANNONS
|

Oscar Properties har varit hårt ansatt under de senaste månaderna. Aktien har fallit nästan 60 procent sedan årsskiftet i samband med att negativa nyheter omgärdat bolaget.

Nyligen meddelades att man tvingats förhandla om förfallodatum för ett av bolagets lån, priserna har sänkts på ett projekt i Nacka strand, Stockholm, och Svenska Dagbladet har rapporterat att bokningsavgiften i ett annat projekt sänkts från 50000 till en krona.

"Under det första kvartalet 2019 såg vi en fortsatt utmanande bostadsmarknad som gradvis stabiliseras... Nu gäller det att vi får i gång försäljningen på ritning så att vi kan påbörja nya byggen", skriver vd:n vd Oscar Engelbert i rapporten.

ANNONS

Bolaget redovisar nu en förlust före skatt på 78 miljoner kronor, något lägre (- 85 miljoner kronor) än samma period förra året.

Totalt såldes 20 bostäder under perioden att jämföra med tolv första kvartalet 2018. Samtidigt uppgick antalet produktionsstartade bostäder till noll och endast tre lägenheter bokades.

Rapporten får nu aktien att falla 0,8 procent efter drygt en halvtimmes handel på Stockholmsbörsen, i linje med den generella utvecklingen.

TT

ANNONS