Oro kring Nordkorea tyngde börsen

Stockholmsbörsen sjönk på onsdagen i likhet med internationella börser i spåren av ordväxlingen mellan Nordkorea och USA. Många aktiespekulanter flydde börsen för säkrare investeringar som guld och statsobligationer.

ANNONS
|

OMXS-index backade 0,7 procent. Nedgången var bred och alla aktier utom en på storbolagslistan OMXS30 tappade i värde.

Av de mest omsatta aktierna var det biometriföretaget Fingerprint Cards aktie som tog mest stryk, ned 4,1 procent. Ståltillverkaren SSAB och skogsbolaget SCA tappade 1,9 respektive 1,6 procent.

Även lastbilstillverkaren Volvo och hygienbolaget Essity backade cirka 1,5 procent. De fyra storbankerna tappade också: SEB mest, -0,6 procent, och Handelsbanken minst, -0,1 procent.

Medicinteknikbolaget Getinge höll emot och steg 0,4 procent. I tisdags kom besked om att vd Mattias Perjos köpt Getinge-aktier värda 4,2 miljoner kronor. På grund av den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA:s restriktioner har företagsledningen inte kunnat köpa aktier i bolaget sedan början av förra året.

ANNONS

De ledande Europabörserna backade: CAC-index i Paris med 1,5 procent, Frankfurts DAX-index med 1,2 procent och Londons FTSE-index med 0,6 procent.

TT

ANNONS