Resebolagen ser en ökning i bokningar inför sommarens utlandssemestrar.
Resebolagen ser en ökning i bokningar inför sommarens utlandssemestrar. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Ökat tryck på utlandsresor inför sommaren

Resebolagen Tui och Apollo ser en kraftig ökning i antal bokningar inför sommarens resor, rapporterar TV4 Nyheterna.
– Vi tror att det är en kombination av det faktum att många längtar efter att resa mer än någonsin, samtidigt som vi ser nyheter om att vaccinering snart börjar runt om i Europa, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig på Tui, till TV4.

ANNONS
|

Resebranschen har varit hårt drabbad under coronapandemin, och 2020 har minst sagt varit ett tufft år för resebolagen. Men inför sommarens semester verkar svenskarna nu hoppas på att den där efterlängtade utlandsresan faktiskt kan bli av.

Under förra veckan bokades mer än dubbelt så många resor som veckan innan. Det visar en rapport från Tui som TV4 Nyheterna har tagit del av.

Tui:s kommunikationschef Adam Györki berättar att det bland annat kan bero på positiva nyheter om vaccin mot covid-19.

LÄS MER:Resa: Annorlunda road trips runt om i världen

”Många längtar”

– Det är svårt att säga exakt vad denna positiva trend beror på, men vi tror att det är en kombination av det faktum att många längtar efter att resa mer än någonsin, samtidigt som vi ser nyheter om att vaccinering snart börjar runt om i Europa vilket skapar en positiv bild av framtiden, säger han till TV4.

ANNONS

Även resebolaget Apollo har sett ett ökat tryck i antalet bokade resor, jämfört med tidigare under året. Bland annat sålde bolaget lika bra som tidigare år under förra veckans Black Friday-rea

LÄS MER:Petter Stordalen om turbulenta året: ”Historiskt dåligt”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS