Nytt kaos på Arlanda – väg avstängd

Problemen fortsätter på Sveriges största flygplats Arlanda. Under lördagsmorgonen stängdes vägen av till terminal 5 för att det var för mycket folk. Sedan blev läget bättre – för att sedan bli sämre och man tvingades stänga vägen en gång till.

ANNONS
|

Vid 04.30-tiden på lördagen och tre timmar framåt stoppades resenärer från att köra på vägen som går till utrikesterminal 5 på Sveriges största flygplats. Polisen sa till DN att flygplatsen tyckte att det var för mycket folk i terminalen och även utanför med bilar.

– Det är många som vill checka in samtidigt och många som är där i väldigt, väldigt god tid, vilket gör att det blir väntetider vid incheckning och längre väntetider till säkerhetskontrollerna, säger David Karlsson på Swedavias pressjour tidigt på lördagsmorgonen.

Resenärerna fick dirigeras om till terminal 2 och 4 och vid 8-tiden ska kösituationen varit normal igen, enligt Karlsson. Trots köer och stress kommer de flesta resenärer ändå med sina plan, säger han till TT och att det är vanligt med en topp under tidig morgon och under eftermiddagen.

ANNONS

Och senare under lördagen, vid 13, var det samma visa igen. Då stängdes inte bara vägen av utan inte heller tåget Arlanda Express fick lov att stoppa där, rapporterar flera medier.

Rasade i sociala medier

I sociala medier vittnade resenärer om situationen på terminal 5 tidigt i morse, skriver TT.

”Vilken cirkus.. Köer till köerna för att köa. NOLL organisation. NOLL information”, skriver en man.

”Tycker synd om alla barn på Arlanda just nu. Herregud vilka jävla köer!, skriver en annan.

”03.00, hur många kommer missa sina flyg?”, undrar en person som har publicerat en bild på köande resenärer.

Flygplatsen var full och resenärer stoppades

Det är inte första gången som det strular på flygplatsen ifråga. För en vecka sedan var trycket av så högt att resenärer stoppades vid ingången till terminal 5. Flygplatsen var helt enkelt för full och bara de som skulle resa inom de närmsta timmarna släpptes in, enligt Expressen.

Efter att man dragit ner på personal under pandemin dras nu Arlanda sedan länge med underbemannade säkerhetskontroller och långa köer. Detta har medfört att resenärerna kommit allt tidigare till sina avgångar.

Enligt Swedavia har resandet ökat snabbt utan att det finns tillräckligt med personal varken hos dem eller hos andra företag som sköter funktioner som Arlanda är beroende av, skriver TT.

ANNONS

LÄS MER:Branschen kräver lösning på Arlandas kökaos

ANNONS