Över 90 destinationer går att nå från Landvetter flygplats.
Över 90 destinationer går att nå från Landvetter flygplats.

Ny flyglinje öppnar från Göteborg

Nu kommer det gå att flyga direkt till Bristol från Göteborg. Från slutet av januari 2018 börjar flygbolaget BMI regional att trafikera sträckan.

ANNONS
|

Storbritannien är det land som flest personer reser till från Landvetter – och britter är den vanligaste nationaliteten på de resenärer som anländer till Göteborg med flyg.

Nu kommer en ny linje att förbinda Göteborg med öriket.

Från slutet av januari kommer det brittiska flygbolaget BMI regional att flyga direkt mellan Bristol och Göteborg.

– Vi är väldigt glada över att året hittills visat en stark tillväxt och att vi även kan inleda det nya året med ytterligare en direktlinje från Göteborg Landvetter. Den nya linjen ger fler västsvenskar möjlighet att upptäcka en ny spännande destination på ett smidigt sätt, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande.

ANNONS

Sveriges näst största flygplats

Varje år reser över sex miljoner människor till eller från Landvetter, som är Sveriges näst största flygplats. Sammanlagt finns cirka 90 destinationer att välja på, beroende på säsong.

Och nu läggs alltså ytterligare en destination till på listan.

– Genom att lägga till ytterligare en Göteborgslinje till vårt nätverk länkar vi samman Sveriges andra största stad med vår största brittiska bas i Bristol, säger Jochen Schnadt, som är Chief Commercial Officer på BMI.

ANNONS