Flygbranschen förväntas drabbas hårt av coronavirusets effekter.
Flygbranschen förväntas drabbas hårt av coronavirusets effekter. Bild: Kallestad

Norwegian ställer in 3000 flygningar

Flygbolaget Norwegian varslar om uppsägning av ett "betydande antal anställda" – och inför en rad krisåtgärder för att klara av effekterna av coronaviruset, skriver de i ett pressmeddelande. Bolaget ställer också in 3000 flygningar fram till juni.

ANNONS
|

Utbredningen av det nya coronaviruset får konsekvenser för flygindustrin. På tisdagen meddelade bolaget Norwegian att de påbörjat förhandlingar med fackföreningar om att säga upp ett "betydande antal anställda".

Dessutom ställer bolaget in 3000 flygningar, motsvarande 15 procent av den totala kapaciteten, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Uppmanar myndigheter att agera

De inställda flygningarna skulle ha genomförts mellan mitten av mars och början av juni och kommer att påverka hela Norwegians nätverk av rutter.

– Detta är en kritisk tid för hela flygindustrin, också för oss i Norwegian. Vi uppmanar myndigheterna till att verkställa åtgärder omedelbart för reducera den ekonomiska belastningen för flygbolag och beskydda viktig infrastruktur och arbetsplatser, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i pressmeddelandet.

ANNONS

Han menar att de många inställda avgångarna kommer att leda till uppsägningar:

– Tyvärr kommer de inställda flygen påverka en betydande andel av Norwegians anställda. Vi har inlett formella samtal med våra fackföreningar gällande permittering av anställda. Vi kommer att fortsätta ha en konstruktiv dialog med fackföreningarna och våra kollegor för att ta oss igenom den här svåra tiden, fortsätter Schram.

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

ANNONS