Vakter och hemligt startdatum för rean ska minska risken för smittspridning i varuhuset.
Vakter och hemligt startdatum för rean ska minska risken för smittspridning i varuhuset. Bild: Anders Ylander

NK håller datumet för reastart hemligt

I ett försök att minska risken för smittspridning har NK vidtaget en rad åtgärder inför den kommande säsongsrean: När den faktiskt sätter igång kommer att hållas hemligt, samtidigt som vakter kommer se till att kunderna håller avstånd från varandra. Varuhuset kan också tillfälligt begränsa antalet besökare.
– Om vi ser att besöksantalet blir för högt och det skapas trängsel, skriver NK:s vd, Henrik Andreasson i ett mejl till GP.

ANNONS

NK:s traditionsenliga säsongsrea kommer att se annorlunda ut i år. På grund av den pågående epidemin i landet, och myndigheternas rekommendationer för att minska risken för smittspridning, har varuhuskedjan valt ett nytt tillvägagångssätt.

I veckan gick ett mejl ut till NK:s nyckelkunder, där det förklarades att på grund av risken för köbildning kommer det annars vanliga erbjudandet om förtur till de prissänkta varorna inte bli av.

Desamma gäller det faktiska datumet för reastarten: Av säkerhetsskäl kommer datumet för när rean börjar inte meddelades i förväg, utan hållas hemlig.

"Det betyder att vi inte annonserar eller sätter upp skyltar utanför varuhuset om att rean börjat", skriver NK:s vd Henrik Andreasson i ett mejl till GP.

ANNONS
NK:s vd, Henrik Andreasson.
NK:s vd, Henrik Andreasson. Bild: Studio CA

Vakter ska motarbete trängsel

Utöver åtgärderna mot köer kommer de att tillfälligt begränsa kundflödet till varuhuset om de ser att besöksantalet blir för högt, skriver Henrik Andreasson. De har även satt in fler vakter och värdinnor på golvet.

"Som säkerställer att kunderna håller avstånd", skriver han.

Han förklarar att de vill genomföra en så ansvarsfull rea som möjligt och att det kommer att påverka försäljningen.

"Det är dessutom färre människor i Stockholm och Göteborg city på grund av hemarbete, samtidigt som det är färre turister", konstaterar han.

Alla avdelningar drabbade av de låga kundflödena

GP har tidigare skrivit om kriserna för många av de välkända butikerna i NK som coronaviruset fört med sig. Henrik Andreasson vill inte kommentera hur enskilda avdelningar kommer påverkas av åtgärderna, utan att de nu försöker skapa en lugn reastart med minskade risker.

"NK:s avdelningar är alla hårt drabbade av låga kundflöden och svag försäljning sedan mitten av mars. Det är självklart att de under rean behöver få intäkter men alla är överens om att vi måste genomföra en så ansvarsfull rea som möjligt med en förhoppning om att få ett jämnare kundflöde", skriver han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS