Neddragningar efter omorganisation.
Neddragningar efter omorganisation.

Netonnet varslar

Netonnet varslar 20 tjänster vid servicekontoret i Viared.

ANNONS
|

Förra sommaren beslutade Siba att lägga ner sitt varumärke och slå samman verksamheten under Netonnet.

Sammanslagningen leder nu till rationaliseringar på Netonnets huvudkontor i Viared där det också finns ett centrallager och en av lagershopparna. 20 tjänstemän på servicekontoret varslades under fredagen om övertalighet.

- Förhandlingen är inte avslutad. I det här fallet har företaget lagt ett varsel om arbetsbrist för 20 tjänster vid företagets verksamhet i Viared, skriver Nora Ay, Netonnets presstalesperson.

Skälet att Netonnet varslar är att företaget sedan en tid tillbaka arbetat med att se över organisationen och effektivisera organisationen.

- Vi kommer inom kort kunna fokusera på enbart Netonnet och med anledning av detta vill vi skapa en konkurrenskraftig och effektiv organisation som stödjer vår framtid. Detta skapar också en viss övertalighet i personal, varslet är ett led i den omorganisation som vi önskar göra med hänsyn till den framtid vi ser framför oss, skriver hon.

ANNONS

Inga övriga enheter eller lagarshoppar i landet har varslats om övertalighet. Och inga butiksanställda kommer att friställas under omvandlingen.

Hemelektronikföretaget fortsätter sin expansion och fortgår med omvandlingen av Sibabutikerna till lagershoppar på Backaplan, i Järnbrott, Haninge och Uppsala under våren.

ANNONS